Bonefast
Image default
Bedrijven

Patent aanvragen doet u in een aantal stappen

Het aanvragen van een patent voor een technisch product of proces gaat in verschillende stappen. Zo dient hetgeen waar u het patent voor aanvraagt daadwerkelijk uniek en inventief te zijn. Is dit het geval? Dan moet u het patent aanvragen bij Octrooicentrum Nederland. Het is ten zeerste aan te raden dat u hiervoor een specialist inschakelt als IPecunia Patents. Met een jarenlange ervaring weten zij precies welke processen er doorlopen moeten worden om uw octrooi bescherming succesvol te laten verlopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met deze specialist. Octrooibescherming kunt u onder andere krijgen voor een uitvinding die technisch toepasbaar is.

Waarom moet ik een patent aanvragen?

U vraagt zich af wanneer een patent aanvragen een goed idee is. Denk bijvoorbeeld aan het uitvinden van een uniek proces of product wat nog niet eerder is bedacht. Hierbij dient het ook een innovatief karakter te hebben. Door het aanvragen van een patent zorgt u ervoor dat niemand anders uw product of proces mag kopiëren. Waar begint u met het aanvragen van een patent? Bij het inschakelen van een specialist als IPecunia Patents. Zij zijn specialist in patenten en octrooi bescherming en weten precies welke stappen u moet zetten om op een effectieve manier een patent of octrooi aan te vragen.

Een octrooi biedt bescherming voor de door uw bedachte technische product of proces

Op het moment dat het gaat om octrooi bescherming wordt in de meeste gevallen een patent op technische producten en processen bedoeld. Als u bijvoorbeeld een product heeft bedacht voor de consument of een uniek proces heeft bedacht voor het verbeteren van uw productieproces, dan wilt u niet dat dit gekopieerd wordt door de concurrent. Schakel IPecunia Patents in voor de begeleiding van het onderzoeken of het patent geldig is, het aanvragen ervan en het monitoren of het octrooi niet wordt gekopieerd. Met hun jarenlange ervaring weet u zeker dat u een betrouwbare partij inschakelt en u niets over het hoofd ziet tijdens het aanvragen van de octrooi bescherming.