Bonefast
Image default
Winkelen

Offnungszeiten

Offnungszeiten

Als Nederlander vind ik het altijd erg lastig om te shoppen. Natuurlijk zijn er genoeg winkelcentra waar alles onder een dak te vinden is, maar het liefste ga ik naar die enorme supermarkten waar ze niet alleen eten en drinken verkopen, maar ook alle andere benodigdheden zoals elektronica, kleding en ga zo maar door. Omdat dit soort megagebouwen niet of nauwelijks te vinden zijn hier in Nederland ga ik vaak naar Duitsland omdat ze daar wel volop ketens hebben zoals ik hierboven beschreef. Om in beetje in de Duitse stemming te blijven: ik ben dan ook vaak op zoek naar de offnungszeiten van deze supermarkten. Offnungszeiten is het Duitse equivalent van openingstijden en ik benoem deze term specifiek omdat ik de offnungszeiten van werkelijk vrijwel alle bekende winkels in Duitsland vond op een site met een gelijknamige naam: www.offnungszeiten.de. Ik heb veel Duitse vrienden en zij kwamen er al snel achter dat de offnungszeiten van Nederlandse winkels heel anders zijn dan de Duitse. Ik zeurde namelijk vaak bij hen dat telkens als ik wilde gaan winkelen over de grens, ik tegen dichte deuren aanliep. Op de een of andere manier vonden ze dat tamelijk hilarisch maar ik werd alleen maar gefrustreerd hiervan. Zeker doordat ik dan weer op huis kon gaan. Ik woon in de provincie Groningen, dus ik kan zo eventjes naar Leer rijden. Of iets verder als ik de tijd heb. Bijvoorbeeld naar Emden, Oldenburg of Bremen. Daar vind ik alle winkels waarnaar ik zo hartstochtig in Nederland op zoek was. En doordat ik nu deze site ontdekt heb, kan ik van te voren snel kijken wat de offnungszeiten zijn zodat ik niet weer het deksel op mijn neus krijg. Voor mijn Duitse vrienden is er trouwens ook een Nederlandse variant van dezelfde makers van de website met de offnungszeiten van Nederlandse winkels, zo zijn zij ook snel uit de brand geholpen.

Offnungszeiten vind je hier

Zoals ik al zei is deze offnungszeiten site een ware uitkomst voor de Nederlander die een tijdje in Duitsland doorbrengt. Natuurlijk is de site niet alleen uitermate geschikt voor ons als Hollanders, ook de inwoners zelf hebben er veel plezier aan, maar aangezien deze tekst in het Nederlands geschreven is met uitzondering van het woord offnungszeiten (zodat je de website niet vergeet), zullen vele Duitsers deze tekst vast en zeker niet onder ogen krijgen. Dat geeft helemaal niets, er zijn voldoende blogs over deze offnungszeiten in het Duits te vinden zodat de site waarschijnlijk genoeg inheemse bezoekers kan verwachten. Wellicht ben je erg nieuwsgierig voor welke filialen deze offnungszeiten site allemaal offnungszeiten heeft gepubliceerd. Daarvoor zou je een kijkje kunnen nemen op de site of onderstaand lijstje eens kunnen doornemen. Maar let wel, deze is verre van uitputtend.

  • Hier vind je in ieder geval de offnungszeiten van de grote supermarkten die ik hierboven omschreef terug. Voor echt elke deelstaat kan je dit terug vinden. Dus of je nu in Beieren op vakantie bent of ergens in de buurt van Berlijn, deze site is van alle markten thuis.
  • Voor bouwmateriaal kan je ook het beste in Duitsland zijn. Duitsland is hierin goedkoper dan ons koude kikkerlandje. Daarnaast is er veel meer keuze en vind ik persoonlijk dat de mensen veel vriendelijker zijn. En als je geen Duits spreekt, dan is dat helemaal geen probleem. Net over de grens spreken ze meestal wel een beetje Nederlands, ze zijn ons zo langzamerhand wel gewend. En voor de rest van Duitsland zijn ze allen prima geschoold in het Engels.
  • Op zoek naar mooie kleren voor wat voor gelegenheid dan ook? Check de offnungszeiten van je favoriete Duitse kledingwinkels en leef je uit in deze grote warenhuizen. Je zult zeker niet teleurgesteld worden van al deze pracht en praal.

Zelf je tijden uploaden

Deze site biedt voor winkeliers de mogelijkheid om hun eigen offnungszeiten online geheel gratis op deze site aan te bieden. Ben je bijvoorbeeld een Nederlandse winkelier, maar ga je heil zoeken in Duitsland? Dan kan je via deze weg promotie maken voor je eigen bedrijf. Daar doen ze gerust niet moeilijk over. Als je het Duits lastig vindt, dan kan je altijd even de Nederlandse site checken want de informatie blijft hetzelfde. Dan kan je weldra overgaan tot het posten van je offnungszeiten. Sta je direct gegarandeerd voor veel meer klandizie, want dit is werkelijk een zeer populaire website. En daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om? Meer klanten levert ook meer winst op. Wacht daarom niet langer en probeer het snel uit. Het is toch kosteloos dus mocht het niet werken, dan lijd je er in ieder geval geen verlies door. Ik ga van het weekend in elk geval naar Münster, samen met vrouw en kinderen. Er zijn daar zoveel heerlijke winkels waar we ons kunnen uitleven. De kinderen kan ik als het ware dumpen bij de speelgoedafdeling. Mijn vrouw neemt een vriendin mee dus zij gaan lekker kleding shoppen. Dat heeft ze ook weleens verdiend na zoveel hard werken en dan ook nog eens voor de kinderen zorgen. En ik neem mijn toevlucht in een grote bouwmarkt want er staat een grote verbouwing van de woonkamer op het programma. Voor de zekerheid heb ik de offnungszeiten pagina bezocht om te checken dat het winkelcentrum geopend is op zondag en nu is alles gereed voor dit tripje. Wellicht kan ik je zondag wel begroeten in Münster! Ik wens je alvast een goede reis!

http://www.offnungszeiten.de/