Bonefast
Image default
Financieel

Lenen

Lenen

Er zijn veel mensen die er geen fan van zijn om geld te lenen voor een aankoop bij bijvoorbeeld A1BKrediet. Zij hebben van jongs af aan geleerd dat het verstandiger is om altijd te sparen en vanuit het spaarpotje de dingen te bekostigen die zij nodig hebben. Feit is echter dat u nu eenmaal zaken nodig zult hebben die u niet kunt bekostigen zonder te lenen. U kunt dan natuurlijk denken aan de aankoop van een huis. Er zal niemand zijn die dit kan bekostigen zonder hiervoor een hypotheek af te sluiten en ook de verbouwing van een woning is een zaak die eigenlijk niet te regelen is zonder lening. Of u moet al het geluk hebben dat u beschikt over een flink familiekapitaal. Voor de meeste mensen is dit echter niet aan de orde en zij zullen toch echt een hypotheek nodig hebben voor de aankoop van het huis of geld moeten lenen om de verbouwing te kunnen bekostigen. Nu is een huis wel een erg grote aankoop en daarvoor bij de bank aankloppen zal niemand een probleem vinden. Maar er zijn ook andere zaken waarvoor het voor sommigen echt noodzakelijk is om te lenen. Stel dat u net afgestudeerd bent en u hebt een baan gevonden. Dat is natuurlijk heel erg fijn, maar u moet ook op uw werkplaats kunnen komen. Sommigen hebben het geluk dat zij dicht bij hun werkplek wonen, maar de meeste mensen zullen hiervoor toch een auto nodig hebben. Dit is een grote aankoop waarvoor aardig wat geld nodig is. Studenten hebben over het algemeen niet echt de mogelijkheid om veel te sparen, dus als zij meteen een auto nodig hebben na hun studie, zullen zij hier toch echt voor moeten lenen.

Lenen bij onverwachte uitgaven

Voor veel andere grote uitgaven kunt u vaak heel goed sparen. Het is voor iedereen verstandig om een spaarpotje op te bouwen zodat u niet meteen hoeft te lenen op het moment dat het nodig is om uw witgoed te vervangen, een nieuwere auto aan te schaffen of om reparaties aan uw voertuig uit te kunnen laten voeren. Maar ook als u consequent spaart en uw financiën goed in de gaten houdt, kan het toch gebeuren dat u niet anders kunt dan lenen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat alle uitgaven in een keer komen en daar kan bijna niemand rekening mee houden. Veel mensen kunnen niet zonder hun auto op het werk komen, dus als deze kapot gaat, zal deze gerepareerd moeten worden. Zijn de kosten voor de reparatie erg hoog, dan kan het nodig zijn om hiervoor wat geld te lenen. Soms hebt u ook gewoon de pech dat heel veel zaken, waar u eigenlijk niet zonder kunt, tegelijkertijd kapot gaan. Een wasmachine, koelkast en computer hebt u natuurlijk eigenlijk gewoon nodig. Helaas zijn dit wel prijzige artikelen, dus als deze stuk gaan en vervangen moeten worden, zullen veel mensen hier voor moeten lenen. Dit is helemaal geen schande, bijna iedereen zal moeten lenen op het moment dat hij of zij in de vervelende situatie terecht komt dat alles tegelijkertijd het begeeft. Dat is nu eenmaal heel veel pech en daarvoor kunt u eigenlijk ook niet genoeg geld op uw spaarrekening reserveren.

Lening afsluiten

Ziet u geen andere mogelijkheid dan geld te lenen, dan kunt u dit natuurlijk op een aantal manieren doen. U kunt hiervoor naar de bank gaan, maar sinds de crisis zijn banken een stuk voorzichtiger geworden met het verstrekken van leningen, waardoor het lastig kan zijn om wat krediet bij hen te krijgen. U kunt natuurlijk ook altijd aan familie, vrienden of kennissen die redelijk wat geld hebben vragen of u wat van hen kunt lenen. Dit is echter niet ideaal en kan zorgen voor een verstoring van uw relatie. Ondanks dat u goede afspraken maakt over rente en de terugbetalingstermijn en ondanks dat u zich daar strikt aan houdt, kan de lening verstrekker toch met scheve ogen naar u geen kijken op het moment dat u een vakantie boekt, een duurdere aankoop doet of iets leuks gaat doen. Het is daarom aan te raden om bij een onafhankelijke partij aan te kloppen voor de lening. Tegenwoordig kunt u gelukkig via internet veel mogelijkheden tot geld lenen met elkaar vergelijken. A1B Krediet kan u hier bovendien bij helpen. Via deze bemiddelingssite kunt u vergelijken waar u een lening af kunt sluiten en welke optie voor u het gunstigst is. Via de rekenmodule op hun site kunt u bovendien gemakkelijk achterhalen hoeveel het maximale bedrag is dat u verstandig kunt lenen. Hiervoor vult u in:

  • wat uw leefsituatie is, alleenstaand of samenwonend
  • of u kinderen hebt die minderjarig zijn en ook nog thuis wonen
  • wat uw woonsituatie is, huurt u of bent u eigenaar van uw woning
  • hoe hoog uw uitgaven per maand zijn
  • hoeveel inkomen u hebt

U ziet dan snel wat u maximaal kunt lenen. Hebt u dit eenmaal uitgerekend, dan kunt u bij hen ook meteen online een vrijblijvende aanbieding voor een lening aanvragen. Via A1B Krediet kan iedereen dus snel zien wat hij kan lenen en bij wie hij dit het best kan doen. Maar u profiteert bij hen nog van veel meer voordelen. Zo kunt u erop vertrouwen dat zij zeer discreet met uw gegevens omgaan en dat u nooit teveel betaalt. Zij zijn bovendien zeer transparant in hun werkwijze, zij geven heldere adviezen en u kunt op een uitstekende service rekenen.

http://www.a1bkrediet.nl/