Bonefast
Image default
Electronica en Computers

Klanten statistieken

Klanten zijn vanzelfsprekend het allerbelangrijkst voor winkeliers. Zonder klanten geen omzet en natuurlijk ook geen winkel. Als winkelier zijnde zal je af en toe wel benieuwd zijn naar je klanten. Hoeveel klanten heb ik dagelijks in mijn winkel? Hoeveel passanten? Komen klanten wel eens terug? Hoelang blijven mensen in de winkel? Er is een systeem ontwikkeld die antwoord geeft op al die vragen en zorgt voor beter inzicht van klanten/passanten voor winkeliers. Dit kan erg positieve effecten hebben voor de winkeliers. Verkoop prestaties kunnen omhoog gaan als er goed naar de statistieken wordt gekeken en de juiste keuzes worden gemaakt na deze ontdekkingen.

Al deze vragen onderzoeken en de statistieken ervan heet retail analytics. Op deze manier kan er worden ondergezocht wat het gedrag van klanten is. Door middel van wifi sensoren wordt het gedrag gemeten via de smartphones van de passanten. Enigste wat wel van belang is dat de wifi sensor op de smartphone wel ingeschakeld moet zijn zodat de onderzoek sensoren het wel kunnen meten. Het is een handige manier om inzicht te krijgen van jouw klanten of eventuele passanten die niet jouw winkel bezoeken. Daarnaast is de looproute van de passanten te zien door middel van deze sensoren.

Stel jij hebt als winkelier meerdere winkels dan is het ook leuk om te zien of de ene winkel beter is dan de ander en wat bijvoorbeeld de winkel loyaliteit is bij klanten. Een bedrijf als Crumbbase maakt dit mogelijk om te meten voor winkeliers en is een handige tool om deze statistieken bij te houden. Dat klanten terugkomen is natuurlijk van erg groot belang voor een winkelier en met deze statistieken is dit terug te vinden. Daarnaast wordt er ook gekeken of er daadwerkelijk aankopen worden gedaan door de bezoekers en hoelang zij zich in de winkel bevinden.

Als winkelier zijn deze tools erg handig om de beschikking over te hebben en een nieuwe strategie te bedenken om de verkoop prestaties te verbeteren na ontvangst van de resultaten van dit systeem.

http://www.crumbbase.nl