Bonefast
Image default
Aanbiedingen

Interieur- en vastgoed Fotograaf

Interieurfotograaf?

Hoezo, is dat een specialiteit dan? Kan niet iedere professionele fotograaf dat? Een gangbare gedachte bij opdrachtgevers die niet met enige regelmaat een interieur gefotografeerd moeten hebben. Interieurbouwers, interieurarchitecten en interieurbouwers huren hiervoor specialisten in, maar die zijn natuurlijk ook in te huren door anderen.

Interieurfotografie, creativiteit met kaders

STUDIOVHF Zwolle, verzorgt de interieurfotografie voor bovengenoemde opdrachtgevers door heel Nederland. De taak van een interieurfotograaf is het vastleggen van het interieur op een zo realistisch mogelijke wijze. Tegelijkertijd dienen de foto’s ook een ander doel, namelijk de interesse wekken bij nieuwe portentiele klanten voor hetzij degene die verantwoordelijk is voor het design van het interieur, hetzij de eigenaar van de lokatie zelf. Dat betekent dat het beeld als twee dimensionaal ‘plat-plaatje’ ook grafisch interessant moet zijn. Het kiezen van het juiste camera standpunt en brandpunt van het objectief lijstert dan zeer nauw. Bijkomende uitdaging is dan dat de horizontale en verticale perspectieven en lijnen correct moeten blijven.

Contrasten en kleurbeheer

Hoe mooi een interieur is als we het snel met onze ogen scannen, hoe slecht het er uit kan zien op een foto. Naast bovenstaande kaders zijn er nog een aantal technische zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Een interieur fotograaf of vastgoedfotograaf heeft te maken met grote verschillen in helderheid tussen de lichte gedeeltes en de schaduw gedeeltes in een interieur. De contrasten tussen de gedeeltes met binnenvallend licht en de minder goed verlichtte donkere gedeeltes zijn enorm. Het spreekt vanzelf dat beide onderdelen op een foto nog voldoende detail informatie moeten hebben. Hiervoor staan een scala aan technieken ter beschikking die in combinatie met de opnames en de digitale nabewerking zorg dragen voor een goed en natuurlijk beeld met voldoende contrast en realistische kleuren.

Wij nodigen u uit om ons portfolio te bekijken en horen graag van u!

https://www.studiovhf.com/interieurfotografie