Bonefast
Image default
Vakantie

hotel Geiranger

Hotel Geiranger

Vrijwel halverwege de westkust van het langgerekte Scandinavische land Noorwegen ligt, omgeven door bergketens en kraakheldere rivieren, het authentiek ogende Pollfoss hotel. Geiranger, de locatie van dit gasthuis, telt slechts 900 inwoners, maar is historisch erg interessant. Het staat dan ook, samen met het grotere omliggende gebied dat wordt aangeduid als de Geirangerfjorden, op de werelderfgoedlijst. Om de hordes enthousiaste toeristen op te vangen staat er net buiten Geiranger het eerdergenoemde monumentale Pollfoss hotel. Geiranger is een historische plaats met een rijke geschiedenis. Dit blijkt ook wel uit het kleine museumpje dat deel uitmaakt van het hotel. Geiranger dient al ruim tweehonderd jaar als rust- en overnachtingsplaats voor reizigers. Het stadje bevindt zich te midden van het typische adembenemende Noorse landschap, wat het (met name in het verleden) moeilijk bereikbaar maakte. In 1889 richtte ene Christian Hjeltar in de toen al relatief veel bezochte plaats een simpele overnachtingsplek op die de basis zou zijn voor het latere Pollfoss hotel (Geiranger werd destijds immers al beschouwd als relevant reisknooppunt, waar een gasthuis het goed zou doen). Wie tegenwoordig voor zijn overnachting in een Noors hotel Geiranger als uitvalsbasis kiest, kan rekenen op een vakantie die zowel avontuurlijk, ontspannen en cultureel verantwoord is. Dankzij de interessante ligging biedt het plaatsje namelijk vele mogelijkheden om uw vakantie door te brengen. U kunt er:

  •  vissen in een rivier of meer
  •  wandel- of langlauftochten maken
  •  raften, zomer skiën en bergbeklimmen
  •  uitstapjes maken naar de interessante omliggende plaatsen
  •  het hotelmuseum bezoeken
  •  het lokale menu uitproberen in het restaurant van het hotel

 

Wanneer u als gast in het Pollfoss hotel Geiranger en omgeving wilt verkennen, helpen de gastheer en –vrouw, Bertus en Hendrika, u enthousiast op weg. Zij kennen het gebied op hun duimpje en kunnen u de mooiste activiteiten aanraden.

Overnachten hotel Geiranger

Het hotel beschikt over slechts 25 kamers, dus het is aan te raden op tijd te boeken, wanneer u als locatie voor uw hotel Geiranger prefereert. In de kamers mag niet worden gerookt, maar het uitzicht is zodanig sprookjesachtig dat u uw sigaretten misschien wel spontaan zult vergeten. U ziet vanuit uw kamer in de zuidelijke vleugel van het hotel Geiranger en haar omliggende wateren u stralend tegemoet schitteren, want water is alomtegenwoordig in Scandinavië. Het is dan ook niet vreemd om in een Scandinavisch gasthuis een sauna aan te treffen. Wanneer u overnacht in het Pollfoss hotel, Geiranger overdag uitgebreid heeft bezocht en toe bent aan ultieme ontspanning kunt u zichzelf helemaal tot rust laten komen in de sauna op het kelderniveau van het gebouw. Hier bevinden zich tevens de reguliere douches. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis kan in het eigen museum van het hotel Geiranger en het plaatselijke verleden beter leren kennen. Hoewel in zowel het hotel, Geiranger zelf als het omliggende natuurgebied de aandacht voornamelijk uitgaat naar historische waarden, is het Pollfoss hotel voldoende met de tijd meegegaan om draadloos internet aan te bieden aan haar gasten. Ook kunt u de lokale culinaire tradities uitproberen in het restaurant van het hotel. Geiranger heeft een bijzonder visrijke omgeving, wat aantrekkelijk is voor hobbyvissers, maar ook voor plaatselijke aanstormend keukentalent. Behalve vis staat er ook eland op het menu, dus voor wie eens iets volledig nieuws wil proberen is het de moeite waard een bezoek te brengen aan dit hotel. Geiranger is daarbij ook op andere manieren een aanrader voor avonturiers: het Geirangerfjord en het centrum van Geiranger zelf kunnen namelijk elk moment overspoeld worden door een vloedgolf, wanneer op de nabijgelegen berg Åkerneset brokstukken en stenen zouden losraken. U zult van deze potentiële dreigen geen last hebben wanneer u verblijft in het Pollfoss hotel. Geiranger, het plaatsje zelf, ligt een aantal kilometer ten noordwesten van het gasthuis.

Doelgroepen en budgetkwesties

Het beeld dat bestaat van mensen die op vakantie naar Noorwegen gaan is sterk tweeledig. Ten eerste zijn er degenen met een aardig spaarcentje, die op een luxe cruise de fjorden afgaan om van het vredige en betoverende Noorse landschap te genieten. Ten tweede zijn er de avonturiers, de reizigers per fiets, motor of te voet, die op een wat tragere en sportievere manier het land willen ontdekken. Voor beide doelgroepen is het goed vertoeven in het Pollfoss hotel. Geiranger is maar een klein stadje dat leeft van het toerisme. De gevestigde industrie is er dan ook op gericht zoveel mogelijk verschillende reizigers van dienst te zijn. Gaat u als rondtrekkend reiziger in Noorwegen op pad en wilt u op uw route ook het Pollfoss hotel, Geiranger, Lom en eventueel andere omliggende stadjes aandoen, dan is het financieel voordeliger een ruime tijd uit te trekken voor uw bezoek. Vanaf een minimum van een driedaags verblijf geldt er namelijk een gereduceerde prijs voor een kamer in het Pollfoss hotel. Geiranger heeft u waarschijnlijk in een halve dag al wel gezien, maar de omgeving heeft voldoende ander vermaak te bieden wanneer u voor een langere periode besluit te blijven. In Noorwegen wordt niet met de euro betaald, dus het zal veel omrekenen worden tijdens uw vakantie. Zorg daarom dat u altijd een handig ezelsbruggetje weet om de juiste prijs te berekenen. Houd er ook rekening mee dat Noorwegen één van de duurste landen is van Europa, maar laat u hierdoor vooral niet weerhouden dit adembenemend mooie land op te zoeken. Wanneer u met uw neus in de wind uitkijkt over een majestueus fjord, zult u elke eurocent uitermate goed gespendeerd vinden.

http://www.pollfoss.com/hotel-geiranger/