Salmonella analyse voor producten en voedingsmiddelen

De Salmonella bacterie is alom bekend en wordt vaak in verband gebracht met vlees. Toch komt het ook in andere producten voor, zoals cosmetica. Door een Salmonella analyse uit te laten voeren op uw producten en voedingsmiddelen, die u ook op authenticiteit kunt laten testen, weet u zeker of het veilig is voor consumptie. Merieux NutriSciences heeft hiervoor een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor een Salmonella analyse tegenwoordig een doorlooptijd van slechts een dag heeft. Het controleren van voedingsmiddelen en cosmetica wordt op deze manier een stuk makkelijker en dat komt de volksgezondheid alleen maar ten goede. Deze nieuwe methode, VIDAS SPT genoemd, voldoet uiteraard aan alle gestelde vereiste zoals de geldende ISO normen, zoals opgesteld volgens de voedselveiligheid wetgeving. Hetzelfde geldt voor een Listeria analyse.

Met een Listeria analyse voorkomt u gezondheidsrisico’s

U wilt als producent niet dat de Salmonella bacterie of de onbekende Listeria bacterie in uw producten aanwezig is. Deze laatste kan zelfs tot de dood leiden. Listeria komt veel voor in voorverpakte en kant-en-klare voedingsproducten en juist die producten zijn tegenwoordig erg in trek bij mensen die een druk schema hebben. Merieux NutriSciences kan de Listeria analyse uitvoeren en beoordeeld meteen de risico’s van uw producten. Voedselveiligheid wetgeving is een belangrijk punt voor ons allemaal, dus neem het zekere voor het onzekere en laat een analyse uitvoeren bij een van de 70 geaccrediteerde laboratoria van Merieux NutriSciences over de hele wereld. En laat meteen de authenticiteit van voedingsmiddelen testen zodat u weet waar u voor betaald.

Authenticiteit van voedingsmiddelen op moderne wijze laten testen

Als u voedingsmiddelen gaat kopen, wilt u wel weten wat u koopt. Het komt immers tegenwoordig overal en nergens vandaan. U kunt de authenticiteit van uw voeding laten testen door een laboratorium zodat u zeker weet dat het voedingsmiddel bestaat uit wat er op de verpakking wordt aangegeven. Omdat we tegenwoordig ons voedsel van over de hele wereld komt, richten producenten zich soms meer op de houdbaarheid van een product en de kosten van de productie, dan op de voedingswaarde en beperken zij zich tot bijvoorbeeld een Salmonella of Listeria analyse. Door de authenticiteit te laten testen volgens de voedselveiligheid wetgeving, weet u weer wat u eet. En natuurlijk dat u als ondernemer niet teveel betaald voor producten die niet zijn wat ze lijken.