Bonefast
Image default
Dienstverlening

Begrafenis

Begrafenis

Een begrafenis is nooit leuk om te moeten regelen. Het zijn zaken waar je je liever niet mee bezighoudt en daar komt dan ook nog eens het verdriet van dat moment bij kijken. Het wordt allemaal nog lastiger als degene die overleden is nooit duidelijk is geweest in zijn of haar wensen. Het wordt dan erg lastig om te bedenken:

  • of een begrafenis gewenst was of dat een crematie de voorkeur had gehad
  • of er advertenties geplaatst moeten worden en in welke kranten dit dan zou moeten gebeuren
  • wat voor soort kist de voorkeur zou hebben gehad
  • hoe de grafsteen eruit moet komen te zien
  • of er na afloop van de ceremonie nog een samenzijn moet worden gehouden of juist niet
  • wie er allemaal een rouwkaart moeten ontvangen
  • moet er een opbaring plaatsvinden en moet dit dan thuis zijn of in een uitvaartcentrum
  • of de begrafenis moet plaatsvinden vanuit een kerk, een uitvaartcentrum of een onconventionele plaats

Dit zijn allemaal zaken waar u op dat moment liever niet bij stil staat. Bovendien zijn ze zo persoonlijk dat het lastig is om er zeker van te zijn dat u alles zo uitvoert zoals de overledene het graag gezien had. Veel mensen staan liever niet stil bij hun eigen begrafenis, maar toch is het verstandig om daar al vroeg uw licht over te laten schijnen. Ook als het u allemaal zelf niet heel veel uit maakt hoe de hele gebeurtenis eruit komt te zien, is het voor de nabestaanden toch fijn als ze iets hebben om zich aan vast te houden en dat ze niet alles rondom de begrafenis helemaal zelf hoeven uit te pluizen. Dit scheelt hen niet alleen heel veel geregel, maar ook veel stress en eventuele ruzies. Niet iedereen zal immers hetzelfde voor ogen hebben wat betreft de uitvaart van een geliefd persoon. Als diegene zijn of haar eigen wensen al heeft vast gelegd, wordt de afhandeling van de zaken een stuk gemakkelijker.

Geld voor begrafenis

Een ander probleem wat nog wel eens wil ontstaan, is het probleem van de kosten van de begrafenis. Soms zetten mensen heel goed op papier hoe ze hun eigen uitvaart voor ogen hebben, maar vergeten ze de financiën ervan goed af te dekken. Dit kan komen doordat ze gewoonweg vergeten om hier geld voor opzij te zetten of om hiervoor een verzekering af te sluiten. Maar er zijn ook heel veel mensen die geen idee hebben wat een begrafenis kost en of hun wensen financieel mogelijk zijn. Dit is ook niet zo verwonderlijk. Het zijn tenslotte geen alledaagse gebeurtenissen en u zult zelden een gesprek hebben met iemand over wat de kosten van een uitvaart zijn. Het is daarom goed om ook daar alvast bij leven bij stil te staan. U wilt uw nabestaanden natuurlijk niet opschepen met de kosten van uw begrafenis. Zij zullen het immers zo goed mogelijk willen regelen en dan lopen ze al snel het risico dat de kosten uit de hand lopen of gewoon niet op te brengen zijn. Ga daarom alvast zelf na wat de kosten zouden zijn voor een begrafenis zoals u die graag zou zien. U kunt dan een passende verzekering afsluiten zodat u zeker weet dat het geld op het moment van uw overlijden beschikbaar is. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het geld voor uw begrafenis zelf bij elkaar te sparen, maar dan moet u dit uiteraard wel aan iemand laten weten of het vast laten leggen dat het geld daarvoor bestemd is.

Kies een begrafenisondernemer

Wilt u een redelijk zekere schatting krijgen van de kosten van een begrafenis naar uw wensen? Dan kunt u het best een offerte aanvragen bij een begrafenisondernemer. Zij weten als geen ander hoeveel alle zaken kosten en kunnen u daarom een goed beeld geven van het financiële plaatje. Via de website van 4begrafenisondernemers kunt u gratis vier offertes aanvragen. Door middel van het handige keuzemenu dat zij op hun site hebben staan, kunt u al uw wensen wat betreft uw begrafenis of crematie aangeven. Door de verschillende vragen die zij stellen, wordt u bovendien gedwongen om over veel zaken na te denken die u anders misschien zou vergeten. Het is daarom ook meteen een handige controlelijst voor uzelf, om na te gaan of u wel overal aan gedacht hebt. Als u de hele vragenlijst doorlopen hebt en op die manier hebt aangegeven hoe uw begrafenis er bij voorkeur uit moet komen te zien, stuurt de site uw gegevens door naar vier begrafenisondernemers die zich bij u in de buurt bevinden. Zij sturen vervolgens geheel vrijblijvend offertes retour. Zo krijgt u niet alleen een beeld van de kosten van een begrafenis of een crematie, maar ook krijgt u zo al een eerste gevoel bij de diverse begrafenisondernemers. U moet wel in de gaten houden dat de offertes indicaties geven van de kosten. Vaak zijn niet alle kosten exact weer te geven zonder dat u een persoonlijk gesprek hebt gehad. Maar in grote lijnen zal het overeen komen met de daadwerkelijke kosten. Zo weet u hoeveel geld u moet gaan sparen of voor hoeveel geld u zich dient te verzekeren. Bovendien weet u ook meteen of al uw wensen haalbaar zijn, zowel in praktisch als financieel opzicht. Het geeft u dus meteen ook een houvast om al uw wensen rondom uw begrafenis vast te leggen voor uw nabestaanden.

http://www.4begrafenisondernemers.nl/