Bonefast
Image default
Gezondheid

Asbest in scholen

Wat u moet weten over asbest in scholen

Het is tegenwoordig regelmatig in het nieuws: een gebouw moet ontruimd worden omdat er schadelijke stoffen worden gevonden. Het komt ook regelmatig voor dat er asbest in scholen wordt gevonden. Waarschijnlijk weet u wel dat dit een zeer schadelijke substantie kan zijn. Het is echter niet zo dat het per definitie schadelijk is maar asbest in scholen is daarmee nog geen goede zaak. Asbest in scholen kan namelijk wel schade toebrengen aan de gezondheid wanneer er met het materiaal gewerkt wordt. Het is dus zo dat asbest in scholen op de lange termijn vervelende gevolgen kan hebben voor de leerlingen. Het is dus ten zeerste aan te bevelen om asbest in scholen weg te laten halen zodat u ieder mogelijk risico uitsluit. Het is ook juist vanwege deze risico’s dat er tegenwoordig geen asbest in scholen meer wordt gebruikt. Deze ontwikkeling is sterk aan te moedigen, niet alleen omdat het de gezondheid van de volgende generaties ten goede komt maar ook omdat het gewoon erg milieuonvriendelijk is om dit materiaal nog langer te gebruiken. Er zijn namelijk tal van alternatieven op de markt om asbest te verwijderen. Het enige wat hiervoor nodig is, is de benodigde kennis over het hoe en wat aangaande dit proces. Het is heel erg eenvoudig om hier meer informatie over te vinden. Op het internet is heel erg veel nuttige maar ook zeer belangrijke info te vinden over alles wat met dit onderwerp te maken heeft. Uiteraard probeer ik u in deze tekst zo veel mogelijk te vertellen maar ik ben ook maar een mens en deze tekst heeft ook een woordenmaximum waardoor ik lang niet alles kan zeggen wat ik zo graag zou willen zeggen. Het is dan ook daarom dat ik keuzes moet maken aangaande wat ik wel en niet wil gaan zeggen. De volgende alinea’s zijn het resultaat van die keuze.

Asbest in scholen in zeer ongezond

Vroeger werd asbest in scholen op grote schaal gebruikt. Dit is echter tegenwoordig iets dat als een zeer kwalijke zaak beschouwd. Asbest in scholen kan namelijk een risico zijn wanneer kinderen de platen bijvoorbeeld gaan afbreken. Er komt dan een stofje vrij dat op de lange termijn longkanker kan veroorzaken. Het is alleen al daarom dat asbest in scholen gebruiken beter vermeden kan worden. Tal van arbeiders die vroeger met deze materialen hebben gewerkt hebben tegenwoordig last van stoflongen of zijn inmiddels al gestorven aan longkanker. Dit is natuurlijk niet wat wij onze kinderen gunnen en daarom zou het gebruik van asbest in scholen dan ook verboden moeten worden. Op die manier dragen we met elkaar een beetje meer zorg voor hen die onze steun wel kunnen gebruiken omdat ze zo afhankelijk zijn van onze steun en toeverlaat. Asbest in scholen zou niet langer meer toegestaan moeten zijn. Soms hoor je mensen wel zeggen dat het zo’n heerlijk goedkoop bouwmateriaal is maar dat mag dan wel waar zijn; op de lange termijn heb je er waarschijnlijk alleen maar ellende van en zul je het wellicht met je leven moeten bekopen. Is dat niet reden genoeg om geen asbest in scholen meer te gaan gebruiken? We kunnen met gemak tal van nadelen noemen van de slachtoffers die dit product gebruikt hebben. In de laatste alinea van deze tekst zal daar een voorbeeld van gegeven worden zodat u kunt zien hoe een onschuldig materiaaltje uiteindelijk tot verstrekkende gevolgen kan leiden. Dit doen we niet om u met een misselijk gevoel weer de wereld in te laten trekken maar om u te waarschuwen zodat u hopelijk deze waarschuwing omzet in daden die uiteindelijk de levens van een aantal kinderen zal redden.

Wees verstandig en vermijd het in alle gevallen

We hebben het dan nu wel uitgebreid gehad over de risico’s van asbest in scholen maar dat wil niet zeggen dat het risico enkel aanwezig is wanneer asbest in scholen is verwerkt. Was het maar waar dat het zo was dat asbest in scholen enkel schadelijk was en daarbuiten niet. Helaas is het het geval dat ook in uw eigen woning het middel net zo schadelijk is als asbest in scholen. Het is daarom te allen tijde verstandig om dit materiaal niet in uw eigen huis of in dat van anderen te verwerken. Het is in deze gevallen namelijk net zo ongezond als dat asbest in scholen dat altijd is. Het weg laten halen van deze ouderwetse bouwmaterialen, waar dan ook, kunt u het beste uit laten voeren door een professioneel bedrijf. Er zijn tegenwoordig tal van bedrijven gespecialiseerd in het verwijderen van dit materiaal. Wat vooral belangrijk is, is dat u het niet weghaalt op eigen houtje. Het is namelijk zo dat in deze gevallen de meeste risico’s loopt wanneer het gaat om uw gezondheid. Voor het gemak gaan we er hier maar even vanuit dat u een lang leven wilt leiden zonder daarbij veel pijn te lijden. Het is dan zeer verstandig om geen onnodige risico’s te nemen. Bel daarom vandaag nog een gespecialiseerd bedrijf dat u kan helpen bij het verwijderen van alles waar u van af wilt. Op die manier zorgt u ervoor dat:

  • u weer in een gezonde omgeving gaat leven
  • u geen gevolgen voor de gezondheid meer zult ondervinden
  • u zich niet meer onnodig ongerust hoeft te maken

Kortom, er is heel erg veel mogelijk mits u het overlaat aan een professioneel gerenommeerd bedrijf.

http://www.i4solutions.nl/asbest-in-scholen

Gerelateerde artikelen

Zweten onder de oksels

Oorzaak donkere kringen onder ogen

Alcohol uit je bloed laten verdwijnen